Motor Tamir ve Bakım

Motor Tamir ve Bakım

Otomobillerin en önemli ve en fazla bakıma ihtiyaç duyan parçası motorlardır. Motor tamir ve bakım işlemleri ayrıntılı uygulama planlarıyla gerçekleşir.

Çünkü her ne kadar tek parça görünse de motorlar pek çok küçük ve büyük parçanın birleşmesiyle oluşturulur. Bu parça ve parçacıklar birlikte uyum içinde çalışarak motorun arabaya verdiği hareket gücünü meydana getirir. Bu gücün devamlılığı ve yüksek performansı, motorun bakımı ve tamirat işlemlerindeki başarıyla doğru orantılıdır. Başarılı bir tamirat ve bakım sürecinin motorlarda verdiği olumlu sonuçları elde etmek için bu hizmetlerin motor bakımında uzman kişi ve firmalar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Trabzon motor tamir ve bakım servisi işlemleriniz için dilerseniz randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Motor Tamir ve Bakım İşlemleri

Motorlarda bakım işlemlerinin uzmanlık gerektirmesindeki en mühim sebep, mühendistik anlamda incelikli bir sistemle çalışıyor olmalarıdır. Aynı zamanda motor içindeki en ufak bir parçacığın eskimesi ya da arızalanması sonucu, sistemin tümü etkilenmektedir. Bu etkileşimin hasar boyutları bakım müdahalelerinin rutin şekilde yapılmasıyla azaltılabilir. Dolayısıyla motor tamir ve bakım uygulamaları için periyodik bir sistem benimsenmelidir. Üretici tavsiyesine ve modele uygun biçimde km aralıkları takip edilerek bakım işlemleri aksatılmamalıdır.

Oto Tamir Uygulamaları

Araç motorlarında bakım işlemlerinin belirli bir periyotla yapılması, araç performansını arttırarak kullanım ömrünü uzatır. Bu işlemler arasında en yaygın ve vazgeçilmez başlıklardan birkaçı şu şekilde sıralanabilir:

  • Revizyon testleri
  • Rektefiye kontrolleri
  • Yağ-Su kontrolleri/dolumları
  • Trigel bakımı/onarımı
  • Alternatör bakımı/onarımı
Araç bakım periyotlarının mevsimsel ve km aralıklı yapılmasının rutin kontroller açısından önemi büyüktür. Mevsimsel bakımlar araçları ortam şartlarına ve kullanım konforuna/güvenliğine yönelik hazırlarken; km başı bakımları ile motor tamir ve bakım işlemleri aracın her mevsimde yüksek performans göstermesini hedefler. Bu bağlamda periyodik bakımlar için mevsimsel süreçler beklenmeden motor müdahalelerinde km başı aralıklar baz alınmalıdır.

İlgili Konular

Yaz lastiklerinin performansı kaç dereceden sonra düşer?

Yaz lastiklerinin performansı kaç dereceden sonra düşer?

Lastikler kauçuk maddeden üretilmektedir. Bu sebeple hava şartlarına bağlı olarak kimyasal tepkimelere girerler ve performansları bu tepkimelere bağlı şekilde değişkenlik gösterebilir. ’’Yaz lastiklerinin performansı kaç dereceden sonra düşer?’’ sorusunun cevabı 7 derecedir. Kauçuk bazlı lastikler kışın havaların soğumasıyla birlikte 7 derecenin altındaki havalarda sertleşir. Bu sebeple yol tutuş kuvvetleri azalır ve verimsiz hale gelirler. Üstelik kış boyu yaz lastiği kullanmak, sonraki zamanlarda aynı lastiğin o mevsim için göstermesi gereken performansı da olumsuz etkile...

Rehbere git

Kışın araba nasıl korunur?

Kış mevsimi araç sahipleri için koruma tedbirlerinin en yoğun alındığı dönemlerin başında gelir. Bu durumun temel sebebi kış şartlarının araç içi ve araç dışı aksamlarda sebep olabileceği ısı düşüklüğünden kaynaklanan kimyasal tepkimeler ve donma olaylarıdır. Özellikle motor performansı ve sürüş deneyiminde maksimum verim için kış bakımları konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Peki kışın araba nasıl korunur? Öncelikle araçlarda motor parçalarının işlevsel niteliklerini korumak için önlemler alınmalıdır. Ardından araç dış yüzeyinin ve lastiklerinin bakım süreçlerinden geç...

Rehbere git
Kışın araba nasıl korunur?
Otomobil lastiği ne zaman değiştirilir?

Otomobil lastiği ne zaman değiştirilir?

Oto bakım işlemlerinde en hayati parçalardan biri olan lastiklerin bakımı ve kontrolü son derece önemlidir. Kullanım güvenliği ve sürüş konforunu yakından ilgilendiren bu parçaların bakımı; hem araç içi yolculuklar için hem de yaya güvenliği açısından aksatılmamalıdır. Otomobil lastiği ne zaman değiştirilir karar vermek için öncelikle rutin kontrollerin yerine getirilmesi önem taşır. Hava basıncının ölçülmesinden dış kabuk aşınmalarının tespitine ya da periyodik bakım gerekliliklerinde lastik uygunluk testine sokulmasına kadar; lastikler için değişim sürecini etkileyen pek ...

Rehbere git

Kış lastiği alırken neye dikkat edilmeli?

Kış mevsimi her araç sahibi için sürüş deneyiminin en zorlu geçtiği mevsimler arasında yer almaktadır. Bu temel sebeplerinden biri hava şartlarına uyumlu şekilde araç teçhizatının tamamlanması gerekliliğidir. Araçlarda iç ve dış aksamların kış şartlarına uyumlu hale getirilmesi için uzman desteğine ihtiyaç duyulabilir. Bu uyum çalışmalarından biri de lastikler için yapılmalıdır. Kış lastiği alınırken neye dikkat edilmeli hususunda gerekli bilgiye ve yeterliliğe sahip hizmet sağlayıcılar tercih edilmelidir.

Rehbere git
Kış lastiği alırken neye dikkat edilmeli?